Johnson Controls

iBESS - Johnson Controls
Johnson Controls is één van de absolute wereldmarktleiders, zowel in omvang als in vooruitstrevende technologie. Naast onderdelen voor de automobielindustrie, blinken zij uit in een breed assortiment van hoogwaardige digitale regelaars en appendages voor uw HVAC installaties. Als we terugblikken op de voorbije jaren zien we duidelijk dat Johnson Controls steeds een pioniersrol had én heeft in de wereld van gebouwenautomatisering.

Hierbij denken we bijvoorbeeld terug aan de jaren ’80 waar Johnson Controls één van de eerste digitale regelaars (DDC-regelaars; DDC = Direct Digital Control) ontwikkelde en introduceerde op de markt. Deze DDC-regelaar, één van de fundamenten van het Johnson Controls “system 91” platform, is nog steeds actueel in vele HVAC installaties.

Eind jaren ’90 lanceerde Johnson Controls één van de eerste supervisie regelaars en maakte hierbij gebruik van “BACnet peer to peer” communicatie over Ethernet.

In het begin van de jaren 2000 was Johnson Controls opnieuw pionier in de HVAC-markt op het gebied van gebouwautomatiseringssystemen. Johnson Controls bracht de eerste “web based” supervisie regelaar op de markt.

Deze “Network Automation Engine” (NAE) initieerde een heel nieuwe generatie van technologieën in gebouwautomatiseringssystemen.Deze stap in de hard- en software ontwikkeling was de start van het actuele “Metasys Extended Architecture platform (MSEA).

Vandaag biedt het Johnson Controls “Metasys Extended Architecture platform” (MSEA) u de oplossing voor zowel een eenvoudige lokale DDC toepassing als voor complete, meer complexe toepassingen voor al uw gebouwautomatiseringsnoden.

 

Standardization is key.

De regeltoepassingen van het Metasys Extended Architecture platform (MSEA) zijn hardware onafhankelijk (“application wizard”) en kunnen gebruikt worden in alle digitale regelaars van het MSEA platform. De regeltoepassingen en - oplossingen in het MSEA platform zijn gebouw- en installatie onafhankelijk door het gebruik van “state based control” en continue “loop tuning”. Dit zorgt voor een meer betrouwbare regeling en controle van uw installatie wat resulteert in een lagere operationele kost van uw technische installatie.

Het gamma van Johnson Controls biedt u een oplossing voor elk type automatiseringsproject in de HVAC. Het MSEA (Metasys Extended Architecture) platform van Johnson Controls staat garant voor optimale sturing (gebouw en installatie onafhankelijk), energie efficiëntie en rapportering. Als standaard biedt het MSEA platform de gebruiker beheer op afstand door middel van de actuele communicatiemiddelen. Het MSEA platform biedt u natuurlijk ook een naadloze aansluiting met al onze voorgaande systemen en digitale regelaars van ons “system 91 platform” en “Facility Explorer Platform”.

iBESS heeft met Johnson Controls een overeenkomst gesloten als System Integrator van al hun toebehoren en digitale regelapparatuur.

Dit is een gamma van regelapparatuur dat modulair kan opgebouwd worden, en bijgevolg bestemd is voor zowel kleine installaties (bv. 2 verwarmingsketels) als voor grote projecten (bv. bedrijven, kantoorgebouwen, appartementsgebouwen).

Het grote voordeel van de erkenning als System Integrator van Johnson Controls, is dat iBESS nu een integrale dienstverlening kan bieden aan kleine en middelgrote installateurs van elektrische installaties. iBESS kan voor hen de regelaars van Johnson Controls perfect op maat programmeren en inbouwen in de schakelkasten. Zo geniet elke installateur van technisch verfijnde apparatuur, zonder zelf schema’s te moeten uittekenen of ingewikkelde software te moeten programmeren.

Bijkomend voordeel is dat deze digitale regelaars aangesloten kunnen worden op het internet, waardoor iBESS de upgrades, aanpassingen en “eerste lijn interventies” vanop afstand kan uitvoeren!

 


Back to Top